Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Vilken träning passar dig bäst?

Alla är vi olika och har olika förutsättningar då det kommer till träning. Vissa kanske tycker om att ge sig ut i löpspåret medans andra tycker om gymmet och den träning man får där. Kanske det kan vara så att kampsport är den träning man gärna använder sig av. Det är en effektivt träningsform och fler och fler upptäcker nyttan med just kamsportsträningen.

Om du väljer att börja träna kampsport av något slag så kanske du också vill träna hemmavid. Så klart så är det roligast att finnas med i ett sammanhang och det finns säkert någon klubb där du bor som du kan träna tillsammans med andra. Men det gäller att hålla formen så se till att köpa hem det som du behöver för att kunna tärna hemma också. Har du en källarvåning i ditt hus så kanske du kan avsätta något rum där för din träningsutrustning.

Det som du kan träna på hemmavid är utfall och chins. Men också armhävningar och knäböj. Se dock till att inte bygga för mycket muskler då du kan bli allt för tung och inte så smidig som du behöver i din kampsport. Hemma kan du köra ett till två pass i veckan där du fokuserar både på kondition men så klart även muskler. Dock i lagom mängd så du blir smidig och en lätt kampsportare.