Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Träna för hjärtat

De stora hälsovinsterna vid träning och rätt kost visas allt mer i media, allt ifrån dagstidningar och poddar till tv-program och sociala medier av olika slag. Alla berör dessa ämnen mer och mer och det ligger i tiden då vi rör oss allt mindre, har stillasittande jobb och äter mycket mer snabbmat än tidigare på grund av vår stressiga vardag och allt fler drabbas av hjärtrelaterade sjukdomar

Det krävs inte mycket mot för vad många av oss tror för att komma igång med träningen och kosten, visste du att endast genom att jogga 10 minuter om dagen eller att ta ungefär 2 långpromenader i veckan så gör det stor skillnad för ditt mående? Man brukar säga att det räcker att träna en halvtimme om dagen för att få igång blodcirkulationen och låta hjärtmuskeln få arbeta upp sin styrka, man kan givetvis successivt öka på detta men vi har absolut ingen ursäkt att låta bli träningen längre. 

Det medför många fler hälsofördelar att komma ut och röra på sig och även om man känns ha ont om tid och är stressad så frigör man faktiskt mer tid genom att varva ner och samtidigt orka man mer när man rensat huvudet ute i friska luften 30 min. Passa på att cykla eller gå till och från jobbet om du har den möjligheten så får du hela tiden vardagsträning utan att känna att det tar tid ifrån dig.