Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Ta hand om dig

Vi går genom livet och upplever toppar och dalar, ibland mår vi bra och ibland mår vi sämre. Vissa av oss blir sjukare oftare än andra och så är livet. De flesta av oss får förkylningar och då gäller det att kurera oss så gott det går, vila och sömn är bästa medicinen sägs det.

Många gånger så räcker det att vi trappar ner på tempot och låter kroppen återhämta sig för att vi ska bli fri den där förkylningen. Ibland så har något virust fått ordentligt fäste och då måste vi behandla med receptfria läkemedel som gör att viruset åker väck. Med rätt medicin och rkligt med vila så är vi snart på benen.

Det gäller att vi tar hand om oss och sköter vår kropp efter bästa förmåga så att vi inte mår dåligt och blir ordentligt sjuka, vi har en fantastisk sjukvård och vi kan idag enkelt få rådgivning via nätet om vi har några sjukvårdsfrågor. Där får du även svar på frågor om sjukdomar och hälsa i allmänhet. Du kan även via e-tjänster förnya recept och annat som du är i behov av.

Att röra på sig vet alla är bra, och det kan räcka med ett par promenader i veckan för att din kropp ska börja att må bättre. Om du inte är van att röra på dig så börja som smått för att succesivt öka längden på dina promenader. testa även att öka tempot under promenaderna för att känna hur mycket du orkar med. Vem vet, inom ett år kanske du har börjat träna på gym.