Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Sitt inte på rumpan hela vintern

Det är lätt hänt av många av oss blir betydligt mera passiva när det kommer till att aktivera oss på olika sätt under vintern än vad som är fallet under varmare perioder på året. På något vis är det som att mörkret och kylan lamslår oss en aning, något som dock helt klart går att motverka genom aktiva val!

Att enbart sitta inne och uggla i soffan under ett täcke hela vintern kan på sätt och vis låta lockande, men om sanningen ska fram så är det inte ett bra sätt att spendera flera månader på. Om man inte ser till att aktivera sig är chansen nämligen stor att detta bland annat kan leda till någon form av vinterdepression, något som självklart ingen vill vara med om.

Om kylan är det man tycker är allra jobbigast så gäller det självfallet att skaffa sig vettiga kläder som man både trivs med rent utseendemässigt men som också är funktionella när det kommer till att röra sig i dom. Det gäller också att man verkligen ser till att skaffa sig en fullständig mundering, då det inte spelar någon direkt roll om du enbart köper en bra skidjacka men inte några skidbyxor, om du exempelvis ska ut och åka slalom.

Nä, det gäller helt enkelt att se till att uttrusta sig på ett vettigt sätt för alla tillfällen, då det är annars som det inte blir roligt.

Kanske kommer du i slutändan upptäcka att vintern är betydligt roligare än du först trodde, då den faktiskt bjuder på massvis av roliga aktiviterer av alla olika dess slag!