Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Olika behov av hjälpmedel

Alla är vi olika och har olika förutsättningar i livet. Bara för att man är frisk som en nötkärna så ska man inte ta livet för givet. Det kan snabbt förändras och man hamnar i en situation som man inte hade önskat.

Försämrad hörsel

Det kan vara så att man börjar känna av att man hör sämre än man gjort tidigare. Det kan finnas tecken som att du hela tiden måste be personer i din omgivning repetera det dom sagt då du inte uppfattat och hört vad som sagts. Man kanske börjar prata allt högre i telefonen än vad som behövs. Om man börjar uppleva att hörseln försämrats så kanske man bör prova ut hörapparater för att bättra på sin hörsel. genom att utföra ett test hos en audionom så får du svart på vitt hur det står till och vad som behövs för att förbättra din hörsel.

Leva ett gott liv

Även fast man blivit äldre och är i behov av en del hjälpmedel så kan man leva ett gott liv. Se till så att du får den hjälp som behövs för att åtgärda vissa saker. Om det är hörselnedsättning eller något annat så kan det finnas hjälp att få så man får en bättre tillvaro i livet. Försök att få den kost som du behöver och ge dig ut på dagliga promenader. Frisk luft, motion och en allsidig kost kan vara en av nycklarna till ett hälsosamt liv. Gör så gott ni kan till att må bra, alla är värda detta och kan vi själva göra något åt den saken så är det en fördel att göra det.