Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Längtan att utöka familjen

Att få möjligheten till en större familj kanske inte tas för given. Även om längtan att utöka familjen med fler medlemmar så finns det inga garantier på att lyckas. Tyvärr så är det inte alla gånger det lyckas även om man arbetar hårt för att bli gravid.

Det gäller att man planerar väl inför sina försök att bli gravid. Framförallt så gäller det ha koll på då man är mest fertil och detta sker två dagar innan och fram tills att ägglossning sker. Vanligtvis så infaller ägglossningen mellan 12 till 16 dagar före mensen men kan variera. Håller man koll på detta så kan man öka sina chanser till graviditet.

Dessutom så gäller det att man ser till så man får in sig näringsriktiga ämnen som folsyra. Men även d-vitamin och järnrik kost är något som kan ha betydelse för dig som önskar att bli gravid. Se också till så detta inte blir ett stressmoment. Försök att ta det lugnt och var beredd på att det eventuellt inte blir något denna gång. Prata med varandra om allt som har med graviditeten att göra och ge varandra det stöd som så väl kan behövas om man inte luckas med att bli gravid direkt.