Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Kroppen gör som knoppen

Ett besök på akuten eller till doktorn kanske är din väckarklocka för att du ska behöva vakna och tänka efter vad du gör med dig själv och ditt liv. Det går inte att leva under ständig stress och press att förbättra och prestera mer och mer hela tiden, men att komma till insikt över att du verkligen behöver förändra ditt liv är inte alltid lätt.

En dag står den där, den där utmattningen som du hört talas om och som du aldrig trodde skulle drabba dig. Med facit i handen står du där och tittar på lappen du just fick från läkaren - utmattningssyndrom.

Nu börjar det stora jobbet att komma tillbaka, det är ett stort jobb och kräver mycket från dig själv. Från att ha varit den som presterar bäst ska du nu börja om, hitta ditt inre jag och lyssna till kroppen, men för att det ska lyckas måste du första börja med knoppen. Det finns flera undersökningar som pekar på att du kan förändra dig och ditt liv med hur du tänker.

Meditera ofta, det kommer att ta tid för dig att komma in i processen och få den att fungera så ge inte upp direkt. Skriv ned tankar och drömmar, du kan hitta svaret där för det är bland det första du måste göra, hitta det som känns rätt och ger dig glädje ända in i hjärtat. Bryt de negativa tankarna när de kommer och tänk på den där tanken som gjorde att det kändes så bra i bröstet. Kanske får just den tanken dig till att le eller skratta.

Tänk på något roligt som du ska till att göra, kanske har du en inplanerad resa eller kanske du ska på en middag med goda vänner? Vilket som bör du tänka och fantisera glada tankar och förväntningar över det som du ska göra och säga. Förvänta dig att du kommer skratta med hela kroppen.

Det här är bara början på hur du ska börja med att gå tillväga för att förändra ditt liv. Om du ha lite hjälp på traven så hittar du en liten övning på den här sidan.