Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Investera för en god hälsa

Vi har bara en kropp och den ska vi vara rädda om. Ju tidigare du börjar investera för en god hälsa desto bättre är det. Det gäller både vad du stoppar i dig, hur du rör dig och vilken typ av kroppsvård som du använder dig av.

Den viktiga maten

Maten är en viktig del i våra liv. Vi behöver föda för att leva och här så kan man skapa bra förutsättningar för hur vi mår genom att tänka på vad vi stoppar i oss. Vi kan behöva boosta vår kropp med olika vitaminer och mineraler som vi kanske inte får i oss via vår mat. Nätet är en bra källa för detta. Det finns gott om hälsokost som vi kan ha som komplement till det vi vanligtvis äter. Se till att du får i dig alla de viktiga ämnen som din kropp behöver.

Den viktiga träningen

I kombination vad vi stoppar i oss så behöver vi göra oss av med den energin på något sätt. Träning är viktigt för oss och vi alla är olika och har olika förutsättningar när det kommer till den viktiga träningen. Du kanske är den som tycker om att gå på gym och bli av med din överskottsenergi. Andra tycker om att vistas i skog och mark och då kan en mountainbike vara ett väldigt bra alternativ att kombinera både träning och naturupplevelser.