Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Hjälpa andra - jobba som sjukgymnast

Det är ståndaktigt och ödmjukt på samma gång när någon väljer ett yrke för att hjälpa andra. Personer som söker sig till vårdyrken börjat bli en bristvara och samtidigt kan det finnas brist på arbete under stora nedskärningar. En bransch som alltid behöver kunnigt folk, nu mer än någonsin, är sjukgymnaster. 

Idag jobbar vi hårt på byggen och sitter oss sjuka på kontoret. Vi lever också längre och får därmed leva genom en del år med krämpor och svaga kroppar. I alla dessa fall rycker sjukgymnasten in och hjälper människor till bättre hälsa. Det sker också många olyckor runt om i landet, bilolyckor och arbetsolyckor. Varje vinter halkar människor på isen eller drabbas av svåra ryggskador när de skottar snö. Vid sådana olyckliga situationer kopplas sjukgymnasten in. 

Du som vill utbilda dig till sjukgymnast behöver ha stora kunskaper om kroppen och anatomi. Det är också en oskriven regel att försöka ligga på topp av ny forskning och fortsätta ditt lärande under resten av ditt yrkessamma liv. Det är höga krav att ställa på anställd. 

När du är redo att ge dig ut i arbetslivet är det lätt att bli rådvill om var du vill jobba. Vilka arbetsplatser är bra och vilka är dåilga? Varför inte testa flera olika innan du söker fast anställning någonstans? Genom Vårdsupport blir du anställd på bemanningsföretaget och sedan uthyrd till olika sjukhus och vårdcentraler där de behöver hjälp under några veckor eller månader. Du får testa olika arbetsplatser, olika arbetsuppgifter och hitta din nisch i branschen.