Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Hitta den träning som passar dig

Alla är vi olika och har olika förutsättningar då det kommer till träning. Löpning som vi kommer att skriva om i denna artikel är kanske något som inte passar alla. Det gäller att hitta den träning som passar dig och om du gillar att springa så kanske löpning är något som du kan börja med.

För dig som nybörjare

Om det är så att du vill börja med löpning så gäller det att du gör rätt från början. Se till att skaffa dig några par riktiga löparskor. Här kan du hitta allt som har med löpning att göra. Ett par löparskor för mjukare underlag och ett par för löpning på asfalt är att föredra till en början. Skorna är det allra viktigaste. Klädseln bör vara bekväm och något som är enkelt att dra på sig inför sin löprunda. Beroende på årstid så får man kläs sig efter temperatur och väder.

För dig som tränat ett tag

Det kan vara så att du tränat löpning ett tag men tappat entusiasmen kring det hela. Det gäller att hålla i och inte ge upp. Det är först efter du tränat ett tag du börjar känna resultat. Och att det är roligt med löpning. Det gäller att få in rutinerna med sin träning. Det kanske kan hjälpa till om ni är fler som ger er ut i löpspåren. tillsammans så kan man trigga varandra till träning. Det kan bli enklare om man är fler som hjälper till att få ut varandra och springa.