Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Hälsosamma samtal

Ibland kan man känna sig nere, vilsen i livet eller deprimerad. I vissa fall kan man kanske inte säga exakt varför man känner som man gör. I andra fall finns det en speciell utlösare, som exempelvis skilsmässa, bortgång eller någon annan livskris. För att kunna bearbeta sorgen är det viktigt att man pratar med någon.

Om du upplever att du är ledsen, stressad, vilsen i livet eller helt enkelt vill ha någon att prata med, kan samtalsterapi vara rätt steg mot en bättre och gladare vardag. Samhällsterapi är, kort sagt, hälsosamma samtal. Du får möjlighet att prata ut om dina känslor med en duktig samtalsterapeut som lyssnar på dig och hjälper dig att bearbeta svårigheter.

Du kan hitta bra samtalsterapi i Stockholm som hjälper dig ta itu med svårigheter i livet. Förutom samtalsterapi kan du även få parterapi, coachning eller handledning hos Ny Insikt. Att kunna prata med en professionell samtalsterapeut kan vara givande på många plan, inte bara när du är ledsen. Om du vill utvecklas i din yrkesroll, men inte riktigt vet hur, kan en samtalsterapeut hjälpa dig.

Många människor kan känna sig förvirrade och inte ha någon att prata med. Kanske har man ingen partner eller några nära vänner som man litar på? Då är det skönt att tala med en professionell. Även för dig som har bra vänner, familj och partner kan det vara skönt att få prata med en utomstående ibland.

Prata ut om problemen

Att prata ut om problemen är det första steget i rätt riktning. När människor håller inne känslor och sorg kan problemen växa och bli mycket värre. När du pratar och berättar om dina känslor och tankar, kan du lätta lite på trycket och dela problemen med någon annan. Det finns bra hjälp även för barn som behöver lätta på hjärtat. Karin Berglev, chef för Bris stödenhet menar att det är av största vikt att även barn tas på allvar och får prata ut om saker som tynger dem.