Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Hälsosamma drycker

De flesta av oss vet hur nyttigt vatten är för oss och att vi i vårt avlånga land har oerhört bra kvalité på vårt vatten. Det finns rekommendationer på hur mycket vatten vi ska dricka per dag för att kroppen ska må bra.

Det finns även andra hälsosamma drycker som tillför annat till vår kropp. Matcha är en dryck som funnits i Japan länge, nästa tusen år sägs det. Detta är som ett grönt te men inte alls som det vanliga te som vi brukar dricka. Skillnaderna är att tebladen mals ner till ett finkorningt pulver och framställningsprocessen är helt annorlunda mot vanligt te. Det ger helt andra hälsoeffekter och skiljer sig även i smak mot ett vanligt te som vi brukar dricka.

I många fall så kan Matcha bli en ceremoniell stund när man både tillagar och dricker sitt te. Det finns olika recept för olika Matcha, man kan även lägga till varm skummad mjölk och skapa en latte med sitt Matcha te. Det finns olika variationer på hur man tillagar detta te och du hittar säkert din favorit när du börjar använda dig av det. Hälsofördelarna med detta te är att du både kan få avkoppling och ett lugn samtidigt som det gör dig skärpt och fokuserad. Det finns en hel del antioxidanter som kan förebygga inflammationer och vissa sjukdomar i din kropp.