Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Hälsosam mat

För att vi ska må bra så gäller det kanske att lägga om till hälsosam mat. Vad vi äter är en viktig del i vårt välmående. Tillsammans med träning så kan detta göra underverk med våra kroppar.

Att äta hälsosam mat är något som vi alla bör göra mer eller mindre. Vissa kan det vara gott att unna sig något speciellt då och då. Men det får inte bli allt för ofta. Genom den mat som vi äter så kan vi leva ett hälsosammare liv. Det är inte fråga om att konstant hålla någon sträng diet utan att man regelbundet tänker över vilken typ av man som man äter.

Det finns flera olika modeller att följa när det kommer till hälsosam mat. Se till att hitta den modell som passar dig bäst och som du känner ger bäst resultat för dig. Glöm dock inte att unna dig något gott emellan åt som en present för att du är så duktig. Försök att planera dina veckomatsedlar kan underlätta för dig när du ska börja med hälsosammare mat. När du väl har kört några evckor så har du skapat dina rutner och det hela börja gå lite av sig själv.