Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Du är vad du äter

För några år sedan så gick ett TV program med namnet "Du är vad du äter" och det kan mycket väl stämma. genom att tänka på vad vi äter i kombination med träning så kan vi få ett hälsosammare liv.

Genom att tänka på vad vi stoppar i oss och hur vi rör oss så kommer vi förmodligen att må mycket bättre. Vi alla är ju olika som människor och både träning och föda har olika inverkan på oss. Vissa kan äta hur mycket som helt utan att det knappt märks med andra måste hela tiden fundera på vad och hur mycket man äter.

Att hitta motivationen till att börja träna kan vara det som är mest besvärligt för oss människor, ibland så känns det som om vi i grunden är lata och inte orkar ta oss tid att gå och träna. Det finns många exempel på att man börjat storstilat med ett nytt gymkort för att där efter semestern gå färre och färre gånger till att sluta helt.

Försök att hitta den motivation för både vad du äter och med den träning som du vill genomföra. Ta hjälp och stöd från vänner och bekanta om det är möjligt. Många gånger så kan det hjälpa med en liten spark där bak för att komma igång. Och om man berättar för andra att man börjat träna och försöker äta bättre så kan glada tillrop hjälpa en på traven.