Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Cykel ger sommarens bästa träning

Vi går mot sommar på de flesta orter i vårt avlånga land och för många så kommer det att innebära ledighet och semester. Se till att hålla igång även om du är ledig och inte arbetar. Självklart så ska det finnas lata dagar i solen men det hindrar inte att ge sig ut på någon träningsrunda.

Skaffa dig cykel

Om du inte redan har cykel så ska du naturligtvis skaffa dig en. Det ger dig en bra sommarträning och du kommer ut i friska luften. Det är ett fantastiskt fortskaffningsmedel och även om du inte ger dig ut på regelrätt cykelträning så får du en viss träning när du cyklar till stranden eller ger dig ut på andra utflykter. Köp till en vagn som du kan koppla på bak så kan du cykla och handla dina matvaror. Om ni är fler i familjen så kan det vara trevligt att göra cykelutflykter tillsammans. Hjälm till alla är natuligtvis ett måste.

Cykla till arbete

Cykel har ett stort användningsområde. När hösten kommer och du börjar arbeta igen efter en välbehövlig ledighet så kanske du börjar cykla till ditt arbete. Om man bor i en större stad så kan det många gånger gå snabbare att ta cykeln än att åka kollektivt. Se framförallt att skaffa dig en bar cykelhjälm och lär dig den effektivaste vägen till ditt arbete. Efter ett par turer så kommer detta att gå galant. Med en bra cykel så kommer du inte bara till och från ditt arbete utan du får även träning på köpet.