Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Cykel en bra träningsform - skaffa mountainbike

Många diskuterar vad som är den bästa träningsformen. Exempelvis är yoga bäst för psyket, styrketräning mest fördelaktigt för muskeluppbyggnad och simning snällast mot leder. Men något som är minst lika viktigt att ha i åtanke är vad du tycker är roligast.

Om du gillar att träna utomhus passar inget av dessa träningssätt särskilt väl, och speciellt inte under vinterhalvåret. Om du dessutom är en prylnörd finns det sporter och träningsformer som kan vara mer intressanta. Cykel är ett perfekt alternativ i detta fall.

Allt du behöver

Det du behöver för att börja cykla är först och främst en cykel. Här finns det en hel del research att gå igenom, men även i detta fallet måste du lyssna till dina egna tankar och önskningar. Gillar du exempelvis att vara i skogen hellre än på vägar, bör du satsa på en mountainbike. Eller varför inte välja ett par olika varianter, för att du ska kunna variera din cykelträning?

Titta på detta utbud och låt dig bli både inspirerad och motiverad. Köp allt ifrån rätt cykel, cykelhjälm och skydd till cykelkläder, reflexer och extratillbehör till cykeln. Du kan till och med köpa tält, matlagningstillbehör och myggmedel på samma ställe, perfekt för de långa cykelturerna med övernattning.