Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Att oroa sig för sina barn

Många har nog hört "små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer" och faktum är att föräldrar aldrig upphör att oroa sig för sina barn. Barn kan både råka ut för olyckor och sjukdomar och som förälder är oron naturlig. Dock ska det inte heller gå för långt, barnen måste ju få lov att leva också. Sedan kan ju oron förändras beroende på ålder på barnen.

Tips vid oro över barnen

Att känna oro över barnen kan vara jobbigt och det finns en del tips för hur du hanterar oron. Att bygga en trygg relation med barnet är ett råd från experter, att lära sig tillsammans är bra. Din oro ska inte gå ut över familjens vardag. Det är också viktigt att du som förälder hörsammar barnets egna oro och lär dem att hantera sina oroskänslor.

Oro över äldre barn

När barnen blir äldre försöker de mer och mer bli självständiga och det är viktigt att du som förälder låter ditt barn leva. Dock kan det ibland hända att barnen kommer i kontakt med droger, eller att du misstänker det och då kan du göra drogtest hemma. Du kan köpa dessa på nätet och de hjälper dig att kolla upp hur det ser ut och om ditt barn har problem med droger.