Hälsorik

En sajt om hälsa i kropp och sinne

Att hitta sig själv och att må bra

För många så är högsta önskan att hitta sig själv och att må bra, för de flesta så kan det fungera medans för andra så kan det ta en livstid att hitta sig själv. Det kan vara rätt komplicerat för en del och för många så kan det vara lite för mycket i bland.

Det finns bra hjälp att få om man bara så vill, att bli tagen på allvar när man söker hjälp av olika slag är viktigt. Vi människor kan vara riktigt sköra ibland och det gäller att vara lyhörd för hur en människa mår och hur hon har det. Om man mår dåligt över något så sök hjälp och få hjälp att rätta till vad som tynger dig. Om det är fråga om kirurgiska ingrepp som gör att du får en bättre självkänsla eller samtal med psykolog har inte så stor betydelse utan huvudsaken att man får hjälp. Då vi alla är olika så kan olika saker hjälpa oss att hitta oss själva och vägen till att må bra kan onekligen se olika ut från person till person.

Vissa tränar sig till ett lyckligare liv medans andra gör andra saker. Det gäller att man hittar det som man känner passar just för mig, om löpning är min grej så får man ge sig ut i löpspåret. Passar simning bättre så får man hålla på med det. Vissa vill träna ensam medans andra vill vara i grupp, hitta dina metoder för att bli lycklig och för att må bra. Att bara stänga in sig i en lägenhet och inte göra något gör inge människa lycklig, förvisso kan det vara skönt att vara ensam ibland för att fundera och vila upp sig. Det viktiga är att man som människa får göra saker utav egen fri vilja, träna då man vill, vara ensam då man vill och träffa andra då man själv vill.